Nieuws van Nonkel Victor


Nonkel Victor heeft kosten gemaakt !
Na een aanbod op den John Bull en een paar uurkes sparen, schrijft Nonkel Victor ons volgende :

De bedoeling is van op 't straat te bollen. Ik moet hem eerst nog wel ingeschreven krijgen mijn Amerikaantje. Volgens de info die ik heb zijn alle nodige formulieren erbij, op hoop van zege dus.

Volgens de verkoper draaide hij, maar wel niet goed. Als ik hem definitief ging halen kreeg hij noch ik hem aan de praat. Thuis ontsteking redelijk juist gezet ( contacpuntje) en hij draaide, maar inderdaad niet goed. Klepspeling nagekeken = ok. Carburateur uitgekuist en daar stak een verkeerde naald in. E�n die veel te kort was.

Ondertussen kwam na al dat gekick en geduw in de straat ( wel bergaf geduwd) de koppeling tegen het buitenste huis van de koppeling. Dit deksel er dan maar afgelaten en gezien dat de primaire ketting niet helemaal in lijn liep. Ik dacht dat dezelfde pipo van de naald ook achter het koppelingshuis (met vier platen) de grote rondelle ( van de vijfplatenkoppeling) gemonteerd had.

Op mijn oprit in gang getrapt en nu liep hij meer dan behoorlijk. Na een paar keer aan de joystick gedraaid te hebben, zag ik met een klein hartje het ganse koppelingshuis al draaiend van de uitgaande as van de versnellingsbak afkomen => stilgelegd. Maar volgens dat ik meen te denken, zal het zeer aangenaam zijn. Koppeling volledig gedemonteerd en de vorige pipo had de centrale moer van de koppeling niet vastgezet. Dan op mijn oprit en in mijn gras een collecte gehouden van de 25 galetjes => ik mankeer er nu nog twee.

Uiteindelijk heeft dit mijn besluit, dat ik al genomen had om hem eerst motorisch volledig na te kijken alleen maar versterkt. Het lelijke Japanese achterlicht, moet ik ook vervangen en er staat geen, kettingkast op. De lichtschakelaar ontbreekt ook. Nog een weekeneenhalf boulot en dan verlof. Eerst een week Frankrijk met Claire en dan in quarantaine (in mijn garage). Ik kom alleen nog buiten om die nummerplaat te gaan halen in Zwijnaarde. Braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah Nonkel Victor